Etusivu > Kaikki > Ryhmät-työkalun käyttö

Ryhmät-työkalun käyttö

Ryhmät-työkalua voi käyttää erilaisten ryhmien virtuaalisena toimintaympäristönä. Tällainen ryhmä voi olla esimerkiksi oma luokka, virtuaalinen opettajainhuone, kerhoyhteisö, harrastepiiri, oma bändi jne. Ryhmällä on käytössään erilaisia työkaluja: Tiedostot, valokuvagalleria, kalenteri ja sähköpostilista. Tiedostoja varten ryhmällä on käytettävissä 5 Gt tilaa, mikä vastaa kapasiteeltaan karkeasti ottaen yhtä DVD:tä, kahdeksaa CD:tä tai neljäätuhatta vanhaa diskettiä eli ”korppua”. Uutena ominaisuutena syksyllä 2010 tuli myös mahdollisuus jakaa omia kansioita ja tiedostoja ryhmälle. Ei siis ole pakko kopioida omia tiedostojaan ryhmän tiedostoihin, vaan ne voi yksinkertaisesti vain jakaa ryhmälle tai useammille ryhmille. Jos tiedoston sisältöä joutuu korjaamaan, korjaus näkyy samantien kaikissa ryhmissä, joihin se on jaettu.Ryhmän jäsenet voivat olla mistä päin maailmaa tahansa, kunhan heillä Windows Liveen jonkinlainen tunnus.

Ryhmän perustaminen

 1. Kirjaudu sähköpostiin ja klikkaa ikkunan yläreunassa keskellä SkyDrive. (kuva)
 2. Valitse vasemmassa palkissa Ryhmät ja klikka Luo ryhmä (kuva).
 3. Kirjoita ryhmän nimi ja tarkista nimen perusteella tarjottu sähköpostiosoite, lopuksi klikkaa Luo (kuva).
  • mahdolliset äät ja ööt jätetään pois, joten korjaa ne ilman ää- ja ööpisteitä (a- ja o-kirjaimilla), esim teravatpaat@groups.live.com (isoilla ja pienillä kirjaimilla ei ole väliä)
 4. Mene ryhmän asetuksiin ja… (kuva)
  1. Kirjoita ryhmän verkko-osoite ylös (esim groups.live.com/Teravatpaat).
  2. valitse Jäsenyys-kohdassa ”Kuka tahansa voi pyytää…” (kuva)
  3. Tallenna.

Ryhmään liittyminen

 • Ryhmän omistaja toimittaa jollakin tavalla (esim. sähköpostilla, tai opettaja kirjoittaa taululle) jäsenehdokkaille ryhmän verkko-osoitteen, eli internet-osoitteen.
 • Jäseneksi haluavat kirjautuvat ensin sähköpostiin (Liveen siis) ja sitten surffaavat selaimella annettuu osoitteeseen ja kirjoittavat tekstikenttään tyyliin ”Pääsenkö mukaan ryhmään” ja painavat sitten Pyydä lupaa liittyä-nappia. Ryhmän omistajalle tulee sähköpostiin ilmoitus ja hän voi parilla klikkauksella hyväksyä jäsenet.

Lisäohjeita

 • Ryhmään voi liittyä myös sellaiset, joilla ei ole eduouka.fi-päätteistä tunnusta. Tällöin heillä pitää olla kuitenkin joku hotmail-tunnus (windowslive.com, hotmail.com, live.fi). Alla ohjeita uuden tunnuksen luomiseen.
 • Vinkki: Jos sinulle ei ole windowslive.com, hotmail.com tai eduouka.fi -tunnusta, voit luoda itsellesi tunnuksen klikkaamlla Tilaa tai Rekisteröidy (tilanteesta riippuen, molemmat sanat johtavat samaan). Suora osoite tunnusten luomiseen on: http://home.live.com.
Ryhmän omistajalle menee liittymispyynnöstä sähköposti-ilmoitus ja hän pääsee linkkiä klikkaamalla hyväksymään jäseniä.Lisää tietoja ryhmään liittymisestä löytyy kappaleesta Ryhmän käyttö sähköpostilistana.
Mainokset
Kategoriat:Kaikki
 1. Ei kommentteja.
 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: