Etusivu > Kaikki > Valinta-alue, kohteen irroittaminen taustasta

Valinta-alue, kohteen irroittaminen taustasta

Valinta-alueita voidaan tehdä lassolla, taikasauvalla tai kuviovalintatyökalulla. Valinta-alueella osoitetaan se alue, jolle halutaan kohdistaa toimenpiteitä. Se voidaan esimerkiksi kopioida leikepöydälle tai sen värisävyjä/kirkkautta/tummuutta voidaan muuttaa.
Tarkan valinnan tekemiseksi kuva kannattaa suurentaa riittävän isoksi. Suurennusprosentin näet kuvaikkunan sinisestä yläpalkissa (esimerkkikuvassa 300%). Tällöin työ on tehtävä osissa, joten lasson toimintatilana pitää olla Lisäävä.

Lopuksi valinta-alueen reunaa kannattaa yleensä pehmentää hiukan, koska muuten se on luonnottoman terävä. Sopiva pehmennysmäärä vaihtelee kuva-aiheen ja kuvan koon mukaan, mutta pyörii yleensä 1-3 pikselin paikkeilla.

Nyt valinta-alue voidaan vaikkapa kopioida ja liittää toiseen kuvaan, tai sen sävyjä voidaan muuttaa vaikkapa mustavalkoiseksi tms. Alla alue kopioidaan ja liitetään toiseen kuvaan.

Leikepöydän sisältö liitetään aina omaksi tasokseen (layer, ”kalvo”), joten sen sijaintia, kokoa, sävyjä, läpinäkyvyyttä voidaan muuttaa, ja sitä voidaan pyörittää, litistää ja venyttää, tai se voidaan kääntää peilikuvaksi. Tason voi myös monistaa, joten esim. kopioidusta linnusta voidaan tehdä kokonainen parvi.

Mainokset
Kategoriat:Kaikki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: